Loading...
Vintage lopers zijn helemaal hip!

Vintage lopers zijn helemaal hip!

date 20 november 2020

Vintage lopers zijn helemaal hip!

vintage loper

Je ziet ze niet vaak, maar vintage lopers uit Turkije zijn helemaal hip! Vaak is een gang de eerste ruimte waar je bij iemand naar binnen loopt. Dus dit is moet ook de ruimte zijn waarbij je jouw gasten een goede eerste indruk van jouw inrichting moet geven! Vaak wordt de hal of gang vergeten terwijl dit een best belangrijke ruimte is, aangezien je hier als eerste je woning binnenkomt. Het is dan ook essentieel om de mooiste loper neer te leggen want de eerste indruk is het belangrijk! Een loper laat je gasten zich welkomen voelen en een fijner binnenkomst is er niet! Een leuk weetje, is dat de loper zowel als vloerkleed, maar ook als loper gebruikt kan worden. Dus wat voor vintage loper kies jij voor jouw ruimte?

Waar komen de lopers vandaan?

De meeste vintage lopers uit onze collectie komen uit Turkije, uit het Anatolische gedeelte   van Turkije om precies te zijn. De meeste lopers uit onze collectie hebben dan ook een kenmerkend patroon, waaraan ze te herkennen zijn. Vaak zijn de lopers al tientallen jaren oud en hebben ze al bij iemand anders thuisgelegen en gebruikt. Dit maakt een vintage loper erg bijzonder, omdat het bij ons weer een nieuw leven tegemoet gaat.

Hoe zorgen jullie dat een vintage loper schoon wordt?

De meeste vintage lopers die wij in onze collectie hebben ondergaan hetzelfde proces als onze vloerkleden. De vintage lopers zijn oud en gebruikt, meeste van de wol wordt afgeschoren. De voornaamste reden om 80 procent van de wol van de oppervlakte te scheren is heel simpel; De meeste vlekken en vuil liggen op de oppervlakte, door het te scheren en vervolgens te wassen zorgen wij ervoor dat de vintage loper lekker schoon is Vervolgens wordt de vintage loper gewassen en, indien nodig, vakkundig gerepareerd. De vintage lopers laten wij allemaal in originele kleuren. Ze worden alleen voor een aantal dagen in de zon gelegd, om de kleuren iets valer te krijgen. Vervolgens mogen wij de mooiste lopers uitkiezen en worden ze naar ons vervoerd!

Reinigen van tapijt

Waar kan je de vintage loper het beste neerleggen?

Zoals aan het begin aangegeven, is de hal en de gang waarbij je als eerste een huis binnenkomt een mooie ruimte om een gave vintage loper neer te leggen. Zo kan je, jouw gasten, direct kennis laten maken met jouw gevoel van smaak voor styling. De gang en hal zijn overigens niet de enige plekken waar je een mooie loper kan neerleggen. Denk bijvoorbeeld ook aan de slaapkamer of een ruimte waar een mooie kast staat. De loper wordt daarnaast ook vaak gebruikt in de keuken.

Hoe kan ik een vintage loper onderhouden?

Wat betreft onderhoud is het vrij simpel, zo nu en dan stofzuigen. Een antislip mat voor een vintage loper kan ook prettig zijn. Zo zorg je ervoor dat het kleed op haar plek blijft liggen en zo voorkom je glijpartijen en/of ongelukken. Wees lekker creatief met een vintage loper, want je kan veel kanten op en een ruimte echt veel gezelliger maken.