Loading...
De kracht van een recolored tapijt

De kracht van een recolored tapijt

date 16 october 2020

De kracht van recolored tapijten

Wij houden van kleur, jullie ook? Dat is de reden waarom wij altijd recoloured tapijten in onze collectie. Maar wat is er dan zo bijzonder aan een recoloured vloerkleed? Nou, de recoloured tapijt is een gave vintage vloerkleed, maar dan in een nieuw jasje gestoken zoals: Blauw, roze, oranje, okergeel. Je kan het zo gek niet bedenken. Onze recolored tapijten zijn allemaal ongeveer 20 tot 30 jaar oud en komen uit Turkije.

Hoe werkt dit proces?

De kleden zijn allemaal vintage en gebruikt. De tapijten worden opgekocht en/of ingeruild voor een nieuw kleed ingeruild. En dan begint de make-over pas. Het kleed wordt eerst geschoren. Ongeveer 80 procent van de wol wordt er af geschoren, vervolgens wordt het kleed grondig gewassen en, indien nodig, gerepareerd. Dan begint het echte werk, het vloerkleed moet in een verfbad voor een nieuwe kleur. Het tapijt wordt ongeveer 10 minuten in het bad gewassen, zodat alle wol garen mee geverfd worden. Het mooie aan dit proces is, dat de patronen nog goed zichtbaar zullen blijven.

Nadat het kleed helemaal droog is, worden de beschadigde randen volgens het patroon af geknipt en er wordt een nieuwe rand op gefestonneerd. Het bijwerken en knippen wordt allemaal na het kleuren gedaan.

Gekleurd vloerkleed in alle kleuren.

Het leuke aan een recolored tapijt is dat ze in alle kleuren kunnen worden gekleurd. Dit resulteert in een vrolijk en kleurrijk kleurpalet. Daarnaast, is er voor iedereen wel een vloerkleed in huis te vinden De recolored kleed werden vroeger door Turkse huisvrouwen gemaakt op basis van de grootte van de huiskamer. Dus hoe ruimer de kamer, des te groter het vloerkleed.  De patronen in het vloerkleed zijn ook allemaal met de hand gedaan, dus elk patroon is uniek en anders. Omdat elke maat uniek is, is er voor iedereen wel de ideale maat te vinden in de juiste kleur.

Welke kleuren combineren?

De recolored vloerkleden komen in alle kleuren, dus welke kleuren kan jij het beste met elkaar combineren?  Vaak kies je toch voor de veilige kleuren zoals: Blauw vloerkleed, bruin vloerkleedzwart vloerkleed, grijs vloerkleed, beige vloerkleed. Dit zijn namelijk kleuren die je heel goed kan combineren met rest van jouw interieur. Maar, hoe zorg je ervoor dat je de juiste kleuren kiest?

  1. Maak de kleurkeuze in goede daglicht
  2. Kies niet te veel voor dezelfde kleur, dit zorgt voor eentonigheid
  3. Durf te experimenteren.
  4. Zorg voor contrast binnen het interieur.

Wij adviseren tip nummer 3.  Probeer af en toe een beetje uit je comfortzone te stappen en probeer te experimenteren. Zo kom je tot nieuwe ideeën en blijf je jezelf inspireren.