Loading...
Handgemaakte kussens uit Marokko

Handgemaakte kussens uit Marokko

date 13 november 2020

Kleurrijke Marokkaanse kussens van Cactuszijde

Sinds kort hebben wij de leuke Marokkaanse kussens in gekocht uit Marokko. De kussens die wij in onze collectie zijn persoonlijk en zorgvuldig gekozen. Groot, klein, drukke patronen of juist lekker rustig. Kies jouw eigen stijl uit honderden kussens. Daarnaast, zijn ze allemaal handgemaakt met veel liefde, dus er is slechts een exemplaar per kussen. Met een paar kussens creëer je al gauw een warme sfeer binnen je interieur, dat is toch geweldig?

Oosterse kussens van cactuszijde

Marokkaanse kussens

Onze mooie kussens worden van Cactuszijde gemaakt. Dit is een milieuvriendelijk materiaal gewonnen uit de agave cactus, ook wel de aloë vera genoemd. Maar, hoe wordt dit dan precies gedaan? De Aloe Vera cactus heeft lange puntige bladeren, deze worden geplet, door er op te slaan, de vezels worden gewassen en gehamerd en worden vervolgens in water gedrenkt. De garen worden in natuurlijke kleurstoffen gewassen, zoals: Indigo, saffraan, anatto en henna. Daarna worden de kussens gedroogd in de warme sahara zon. Dit resulteert in een mooie verwassen look in het kleuringsproces.

Marokkaans handgemaakt borduurwerk

Omdat alle kussens die wij in onze collectie hebben met de handgemaakt zijn, zijn de geborduurde patronen op elk kleed uniek. Qua kleur kunnen de kussens veel op elkaar lijken, maar als je goed kijkt dan kan je zien dat elk kussen uniek is in patroon.

Marokkaanse kussens combineren

Hoe leuk is het om de Marokkaanse kussens te combineren met een gaaf vloerkleed? Wij vinden dat veel van onze vloerkleden erg goed matchen met de nieuwe Marokkaanse kussens. Denk bijvoorbeeld aan een naturel Marokkaanse Berber Beni Ouarain in combinatie met een kleurrijke vegan cactus kussen. Of een mooie turkse vintage vloerkleed met die leuke kussentjes.