Loading...
Een vloerkleed onder een eettafel

Een vloerkleed onder een eettafel

date 23 october 2020

Vloerkleed onder de eettafel  

De eetkamer of eettafel  is waarschijnlijk niet de eerste plek waaraan je denkt om een tapijt neer te leggen. Maar, een vloerkleed onder een eettafel kan juist heel mooi zijn en de eetkamer veel sfeer brengen. Wij vinden dat een eetkamer pas gezellig wordt met een gaaf vintage eettafel vloerkleed.  Maar, voor welk kleed kies je? Wat past wel en wat niet? Wij proberen in dit artikel in ieder geval de keuze makkelijk te maken.  

Welk vloerkleed is niet geschikt?  

Er zijn een paar vloerkleden waarvan wij adviseren om die in ieder geval niet onder een eettafel te leggen. Heel jammer, maar het is de populaire hoogpolige Marokkaanse Berber vloerkleed. Waarom niet? Nou, zoals beschreven, hebben de Marokkaanse berber tapijten allemaal een hoge pool. Dit zorgt ervoor dat de kleden lastiger te reinigen zijn en het vuil en eventuele etensresten tussen de hoge polen gaan zitten. Daarnaast hebben de Azilal en Beni Ouarain kleden allemaal een witte onderzijde. Dit kan ervoor zorgen dat vlekken snel zichtbaar worden op het kleed. Knoeien overkomt iedereen weleens, al helemaal kleine kids;)! 

Welk vloerkleed is wel geschikt?

Wij adviseren een mooie oude vintage vloerkleed voor onder een eettafel. Dit zijn oude handgeknoopte vloerkleden uit Turkije. Deze kleden zijn van 100% wol en laagpolig omdat de wol van het vloerkleed is afgeschoren. Deze vloerkleden hebben vaak donkere tinten, welke beter schoon te houden zijn. Daarnaast, zijn de laagpolige kleden makkelijk te reinigen. De Turkse kleden kunnen eventueel ook geïmpregneerd worden om hardnekkige vlekken te voorkomen. Indien gewent, kunnen wij een laagje met speciale vloeistof over het kleed spuiten. Dit is een laag die ervoor zorgt dat het kleed vlekwerend en waterafstotend is. Zo kan je ongestoord je kinderen laten eten boven je mooie vintage vloerkleed.

Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn?

Dit vinden wij een lastige vraag omdat hierin geen goed of fout bestaat. Uiteraard moet het niet buiten porportie zijn, maar dit is geheel afhankelijk van eigen smaak! Wat wij persoonlijk mooi vinden, is als de eettafel samen met de stoel op het kleed staan. Zo vormt het kleed, met de eettafel en stoelen, een element. Om eventueel de ideale maat te visualiseren adviseren wij om eerst alles af te meten en vervolgens in de geschikte maten een vloerkleed uit te zoeken. Vervolgens kan je, op basis van de afmetingen van het vloerkleed, diezelfde afmetingen afplakken onder de eettafel en stoelen. Zo kan je precies zien hoe het kleed qua grootte zal vallen

Heb ik een anti-slip mat nodig?

Wij adviseren vrijwel altijd om een anti-slip mat te gebruiken bij een vloerkleed. Een vloerkleed dat onder een eettafel ligt en waar veel met stoelen wordt geschoven, zal zonder antislip ophopen. Dit kan gevaarlijk zijn, aangezien mensen door ophoping van een vloerkleed kunnen struikelen. De antislip mat zorgt ervoor dat een vloerkleed aan de grond blijft plakken en dus niet ophoopt.